Heb jij last van vermoeidheid? Lees hier wat de innerlijk oorzaak is en wat jij daar direct aan kunt doen. Inzichten en oplossingen voor snel meer energie!

Published on 13 december, 2018

Hans de Waard

Vermoeidheid of je moe voelen zijn de meest genoemde levensklachten. Slaapproblemen wordt daarbij als een belangrijke oorzaak aangegeven. Wist je dat 64% van alle mensen in Nederland niet uitgerust en fit wakker wordt.  Een half miljoen mensen zijn echt chronisch vermoeid. Hoe dan ook. Vermoeidheid is heel vervelend! Slecht een klein deel is toe te wijzen aan een onderliggende medische aandoening of medicijn gebruik. Raadpleeg hiervoor jouw huisarts.

Op het internet worden wij daarom overspoelt met algemene tips en lifestyle aanpassingen die ons zouden helpen om vermoeidheidsklachten aan te pakken. Denk hierbij aan gezond eten, regelmatig bewegen, voldoende water drinken, minder koffie na 18.00 uur, etc. In mijn ogen pak je hiermee slechts een klein deel aan van de eventuele oorzaak van deze klachten. Waarom ben jij zo moe? Lees hier wat de meest voorkomende innerlijk oorzaak van vermoeidheid is en wat jij daar direct aan kunt doen. Gerichte aanpak voor snel meer energie!

VERMOEIDHEID DOOR EEN TEKORT AAN MAGNESIUM?

Een gebalanceerd voedingspatroon is natuurlijk altijd belangrijk. Bepaalde vitaminen en mineralen zijn namelijk essentieel voor een goede energiehuishouding. Denk hierbij aan magnesium, vitamine B complex, D3, vitamine C, ijzer, etc. Vooral magnesium is heel belangrijk omdat deze een centrale rol speelt in alle biologische lichaamsprocessen. Zo helpt magnesium tevens met de opname van veel andere vitaminen en mineralen. Het meeste magnesium zit in volkorenproducten, fruit, sojaproducten, noten, groenten en aardappels. Met onze dagelijkse voeding krijgen wij in theorie voldoende magnesium binnen.

Maar wat veroorzaakt dan toch een tekort aan magnesium? Dat komt omdat wij in dit hectische leven vaak teveel magnesium verbruiken! Magnesium helpt je namelijk te ontspannen bij stress en en spanning. Wat bijdraagt aan een goede nachtrust. Dit mineraal is tevens essentieel voor het functioneren van jouw hersenen. Heb jij veel stress en pieker jij veel dan verbruik jij dus ook veel magnesium. De symptomen van een magnesium tekort kun je dan ook bedenken:

 • Een verminderde concentratie en geheugen. Duizeligheid en wiebelig lopen.
 • Slecht slapen en nachtmerries!
 • Angst en paniekaanvallen
 • Verhoogde spierspanningen en verkrampingen. Ook de bekende tril onder jouw oog.
 • Stress en onrustgevoelens
 • Hartkloppingen
 • Vermoeid voelen en chronische vermoeidheid
 • Somberheid en depressie

EEN GESPANNEN LICHAAM HEEFT MINDER RUIMTE VOOR ENERGIE!

meer energie

Een eventueel magnesium tekort kun jij uitstekend aanvullen met bijvoorbeeld magnesiumolie. Hierdoor kun jij weer beter ontspannen en krijg je dus weer meer energie. Echter daarmee los je het innerlijke probleem van stress en piekeren niet op!

Het zijn namelijk jouw beperkende gevoelens en overtuigingen die voor 95% bepalen hoe jij je voelt, denk en handel in jouw leven. Getriggerde gevoelens veroorzaken stress en spanning in jouw lichaam en de beperkende overtuigingenzorgen ervoor dat jij meer gaat piekeren en malen. Lees hier meer over wat jouw ballast met je doet!

Mijn advies aan jou: Vul het magnesium tekort aan en ga ondertussen ook met jezelf aan de slag. Met de Body Mind Release methode kun jij gericht de ballast die jij bij je draagt zelfstandig loslaten. Het resultaat is dat jij in dezelfde ‘stressvolle’ situaties rustig en ontspannen blijft. Je wordt dan niet meer moe. Hoe mooi is dat!

JA, IK GA MET MIJZELF AAN DE SLAG!

VERMOEIDHEID EN MOE VOELEN DOOR SLAAPPROBLEMEN?

Wat mij betreft een open deur. Natuurlijk zorgt een goede nachtrust voor meer energie gedurende de dag. Maar ja! Dat is makkelijker gezegd dan gedaan! Er zijn namelijk legio redenen te bedenken waarom wij niet goed kunnen (in)slapen:

 • Stress, onrust en spanning
 • Piekeren over van alles en nog wat en zorgen maken!
 • Nachtmerries
 • Snurkende partner
 • Harde geluiden van een feest verderop
 • Mega irritante muggen
 • Een waardeloos te dik of te dun kussen
 • Het is weer te warm of te koud

Ben jij ontspannen dan slaap je goed!
De eerste drie redenen hebben wederom te maken met getriggerde gevoelens en overtuigingen. Bijvoorbeeld door een scheiding, financieel tekort of een andere vervelende gebeurtenis in jouw leven. Ben jij ontspannen en is jouw magnesium level op orde dan slaap jij goed. Zelfs op een ietwat te harde matras en een ronkende partner naast je. Ook nu weer is de oplossing simpel en zo logisch. Zorg dat je innerlijk en mentaal ontspannen bent. Dat doe jij door jouw verkrampende gevoelens  en overtuigingen los te laten. En dat is makkelijker dan jij wellicht denkt! Hoe je dat doet? Dat lees je verderop!

AFHANKELIJKHEID MAAKT JE MOE!

vermoeidheid en afhankelijkheid

Ha, nu wordt het pas interessant! In mijn ogen is dit een van de belangrijkste redenen waarom jij je opeens en langdurig intens moe kunt voelen. In mijn blog over afhankelijkheid leg ik je uit hoe een gemis aan positieve gevoelens zoals zelfvertrouwen, doel en levensvreugde je afhankelijk kan maken van mensen die deze gevoelens wel hebben. Wij voelen ons dan ook letterlijk aangetrokken tot hun. ‘Met jou heb ik weer vertrouwen’ of ‘met jou heb ik weer levensvreugde’, zeggen we dan.

Wanneer jij je binnen deze – vaak wederzijdse – afhankelijk jezelf onzeker voelt of twijfelt over jouw toekomstmogelijkheden ga jij gek genoeg jouw energie afgeven aan die ander. Jij wordt dan moe en de ander voelt zich goed. Herken jij dit? Afhankelijkheid zorgt er ook voor dat jij je in mindere of meerdere mate aanpast aan die ander. Je kiest dan minder voor jezelf en doet wellicht dingen in jouw leven die je ook minder voeden.

Daarom is het niet alleen belangrijk dat jij jouw ballast loslaat maar tegelijkertijd de positieve gevoelens die jij ooit verloren hebt weer terughaalt. Hierdoor ben je wat dat betreft niet meer afhankelijk van anderen en geef jij jouw energie niet meer weg. Je voelt je dan niet meer moe!

VERMOEIDHEID AANPAKKEN MET DE BODY MIND RELEASE METHODE!

Nogmaals, jouw gevoelens en overtuigingen bepalen direct hoe jij voelt, denkt, reageert en handelt in jouw leven. Het bepaalt de mate van stress en spanning die jij ervaart in bepaalde situaties. Volgens Dr. Bruce Lipton – celbioloog aan de Harvard University – bepaalt deze ballast mede welke ziekten zich bij jou zouden kunnen ontwikkelen. Niet alleen onze ballast heeft zo een enorm belastend effect op ons leven. Positieve gevoelens zoals zelfvertrouwen, doel, vastberadenheid, positiviteit, vreugde, eigenwaarde en zelfrespect kun jij zomaar verliezen door vervelende of traumatische ervaren gebeurtenissen in jouw leven? Gelukkig kun je hier nu wat aan doen!

Binnen de Body Mind Release methode heb ik de innerlijke oorzaak van onze levensklachten volledig in kaart gebracht. Deze kunnen wij gericht voor jou uittesten. Tijdens een individueel Body Mind Release behandelingstraject leren wij je deze zelfstandig en gericht los te laten. Ook leer jij positieve gevoelens die jij wellicht ooit verloren hebt weer terug te halen. Dit traject duurt slechts zes weken waarbij je dagelijks twee x 15 minuten aan de slag gaat. Daardoor krijg je direct en blijvend meer energie, levensvreugde, rust en vooral ook ontspanning.

Ben jij moe en wil jij structureel van jouw vermoeidheid af? Ga dan nu met jezelf aan de slag en klik op onderstaande link om met mij in contact te komen

liefs,

Danielle


JA, IK GA MET MIJZELF AAN DE SLAG!

GERELATEERDE BERICHTEN

7 tips om gezonder te worden
Lees verder

Anti stress tips en oplossingen
Lees verder

Burn out behandeling! Oorzaak en aanpak
Lees verder

BODY MIND RELEASE

OVERIGE PAGINA’S

Leave a Comment: